My LiFe ChAnGiNg EvEnTs!

By: kuchai latiff

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 29-Jul-2005 00:00 Email | Share | Bookmark
bila dah penat makan nasik....

 
hihhihih there are times u felt like macam tak larat dah nak telan nasi! pueh la pikir apa plak nak makan coz makan tetap makan. haaaa meh kita makan pasta plak.

so, here we are ladies & gentleman with a brand new recipe for this week:

WWWWW

Quote:

macaroni with bolognese sauce

bhn2(pasta):
1 @ 1/2 pkt macaroni, spagetthi, linguini, fettucini (apa2 la yg u all suka heh)
air
butter / minyak

method:
didihkan air
masukkan minyak & pasta masak hingga kembang @ al dente (bak kata chef2)

bhn2(kuah/gravy):
daging cincang/minced beef @ chicken (as off my case daging burger pun bole dah daging takde)
cili giling/paste
tomato puree
sos cili & tomato
bawang (untuk ditumis)
gelangan bawang
air
gelangan bawang
mixed herbs
minyak

method:
- tumis bawang
- masuk cili giling & goreng sampai garing
- masuk tomato puree & daging
- masukkan air
- bila dah didih balance the taste dengan sos cili & tomato
- kalu suka bole masukkan button mushroom / mix vege
- masukkan gelangan bawang, garam & mixed herb
** kalu guna daging burger rendam until kembang & bole hancur2 kan
** kalu daging cincang pun hancur2 kan or else dia jadi ketul2 dlm kuah
** u can also try maggi spagetthi bolognese instant mix
** kalu guna button mushroom hiris la ekk or potong dadu ada plak lekat mkn seketul gitu
**happy cooking



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net