My LiFe ChAnGiNg EvEnTs!

By: kuchai latiff

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 23-Apr-2005 00:00 Email | Share | Bookmark
belangkas & ketam pantai

i am just trying my luck into becoming ala2 national geographic photographer la plak! hmm not bad as 'i have no professional training' (akakakkak like i've heard it before).

neway ini lah first time in my life dpt nengok binatang nama belangkas. pak non la yg jumpak. dah tuh nama pun belangkas kan mang masa diangkat its in 2 tiers but i guess satu dah mati kot. whether its jantan or btina dont ask haram mak tak tau!

ppp

Quote:
Class Merostomata (King Crab) Kelas Belangkas

King crab or horseshoe crab are marine arthropods of the Class Merostomata, Subclass Xiphosura. They have a large, rounded body and a stiff, pointed tail. The shell on the upperside of the body is hard. It is unable to swim and lays its eggs in the sand at the high water mark.

Belangkas ialah sejenis arthropod laut Kelas Merostomata, Subkelas Xiphosura. Badan mereka besar, bulat dan mempunyai ekor yang teras dan tajam. Bahagian atas kulitnya keras. Ia tidak boleh berenang dan bertelor di pasir pada aras air tinggi.


ppp

then ini ketam pantai manyak la comel. it was bout 5 lebih (petang ekk) & air nak pasang. tau2 mcm ashkar je depa2 nih dok berarak! mcm geli & geram pun ada! yg seronoknya the area that they passed by akan jadik like tanah baru kena kembur (ayaaak tak tau betul ke idak this phrase ehehhe).


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net