My LiFe ChAnGiNg EvEnTs!

By: kuchai latiff

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 1-Mar-2005 00:00 Email | Share | Bookmark
jalan-jalan jakarta

on the way nak pi airport
ms hani & k reed
tpah & ms hani
garuda..oh garuda
ni lah blik kita
apa daa gelap
view of sendayan dari bilik hotel
baring dulu yuk lurus pinggang
antara mall di sana
bandung
puncak
puncak jugak la kot
 
 
 
3 sekawan
depan tu la ratna psst blum berpunya hehhehe
cam cameron pun iya
apa tah nama tmpt nih
mesraaaaa
tiga sekawan dalam taman
such an interesting entrance decor
spiderman..spiderman...
 
org pompuan kalu dah jumpak kain
sini pun boleh la
tarik napass...
 
 
 
 
 
 
 
 
ingat kan ini monas skali bukan daa
 
 
 
 
 
 
 
 
far end is our hotel atlet century
plaza marigold - sub sendayan
ini la metro jakarta!
ini monumen gelora pria!
polisi ini garang skali!
mesti la mau ambil gambar bersama!
ratu plaza
gambar kami juga dong!
masjid agung
plaza grande
inilah trans jakarta nya!
sampai sini nak carik breakpast je tau!
aqua ini lah pengubat dahaga
teh botol ini i dont like tapi org sana paborite bangat!
soto padang ini kecik2 cili api tauu!
ikut murid2 soto ayam!
lupa dah sejarah kat sini sekretariat asean
kita posing lagi!
ini view dari stesennya
lain worang kalu x ble masuk
 
dgn ratna
dgn fiji - gebu siot!
haa yak nama hess tu la cik nani nya jakarta branch
kalu d jakarta adalah slmt naik teksi cap ini!
 
i just love their monuments!
 
tell u their paintings are awesome!
inilah bajaj aka tut tut di thailand tapi dia vespa daa
 
bole ibu bole...bole blaaa
bli x muat amik gambor je la huhuh
i wanna eat a horse lapor benornya!
ya allah bulatnya bijik mata hang ratna ooi!
inilah lontong chap goh meh!
es teler ini bisa dpt kencing manis sedapnya!
batagor ini nikmat tidak terkata
kredok @ krabu
set nasi ngan ayam bakar
ish..ishh..mangkuk je tinggal
aksi penat
tempek kak jgn x tempek
nak ngat amik gambor kita
bye bilik!
dia ckp apa tah x tau!
entrance gelora bung karno
di malaysia kanker itu kanser yaa!
airport here i come!
lihatlah kotak gajah dhl aje belakang itu!
tebelit lidah nama tol ini!
dkt sgt dah nih ngan a'pot
entrace besor soekarno hatta airport jakarta
 
pintu pun lum bukak nih!
galaknya dia!
soo klasik
family album
 
 
 
 
janji ada nama airport
 
full of indonesian values!
 
pop mie ini kalah maggi tau lazat nya!
krepek tempe ini can only be found d jakarta aje!
buah salak jauh ke tengah heheh
lapis lengit ini menjadi kegilaan malaya! cap ini tau jgn lupa!
yuhooo.... hahahhaha lama kita mia baru pulang dari jakarta dong! emangnya enak jalan-jalan carik makan dari 1/3-3/3. libur2 pak! lumayan segala dari pembelian, makanan, berjalan! enak bangat! nak2 plak tkt free dari air asia lagi lah baguih! org ndak pergi ari2 hehhehehe

tapi kita sedeh sbb tertinggal bot first day tuh jadiknya kengkawan kita yg pegi dulu. kita rabu baru nyusul! jadiknya mereka langsung ke bandung tinggal kami nyepi di hotel. a'way i did an even interesting activity which is to go round like an indonesian.

oh ya indonesia is late by 1 jam. so touch down then langsung ke atlet century hotel sendayan. tapi awas yaaa kalu bole amik la under blue bird group idak kalu atas angin je kena goreng. adatlah org nak carik makan kan!

jalannya macet bangat. yelah tgh lunch time depa. though depa lewat satu jam tapinya kul 7 tuh dah mcm pkl 9 kat kl. sepanjang di sana adalah hangat. then ari mau pulang itu ujan lebat.

so settle check-in sume kul 3 lebih kuar dah. tawakkal je nih jln teksi man dah ajor kan so idak ler takut ngat. so destinasi pertama sari ratu mall. konsep dia cam plaza imbi la then depan tuh carrefour. masuk je situ beli bumbu2 soto, gado-gado, rujak, kue lapis (kek la hehehe), buah salak, kerepek tempe

dari situ pi plak plaza sendayan. haa lam tu ada metro ngan sogo. bukan metrojaya tau metro outlet yg kat singapore tuh. quite ok. kalu kat kl nih parfum time sale idak ler ada diskaun tapi kat sana perfume pun baguih offernya! mcm tommy tuh 2 botol 100ml satu girl & men baru rm120 duit kita. oh ya recent exchange rate rm416 = 1 juta rupiah (kaya cik jah kita)

then pi makan kat the spice garden. mcm2 adaaa. rugi la ke sana tak cuba makanan depa.

then petang tuh laju je pi naik halter busway pusing2 jakarta. konsep dia cam lrt kita cuma dia on the road. pehtu cuma bayar 2500 rupiah pi la pun mana hang nak pi. kita pass by grand sari ratu pan pac, monas, masjid agung, blok m, gelora bung karno, bank indonesia. mang tak takut la & one thing good kan depa nih hormat kat tourist. mungkin sbb muka kita more or less depa kan idak ler suspect kita org luar hehehehhe. the beaty part of this bus is dia ada lane sendre so mang tak tersangkut la lam traffic, air-cond & comfortable. mang sonok la! sape sangka being a first time i'm quite good at it.

its totally different from kl sbb despite the pembangunan depa masih appreciate their art & craft. its so obvious on their building structure & appearance. hmmmm something to think about heh? then sepanjang jalan mang banyak la monumen2 nih just utk menggambarkan or to give a clearer description of the jalan. mcm ada satu monumen tuh is gelora pria. sbb dkt ngan stadium kan so itu melambangkan spirit of their athletes gitu.

cumanya mlm tuh tak dpt amik gmbar banyak sbb dia dah jenjalan di bandung.

so cite di bandung naik ke puncak tuh mang cantik mcm ke cameron. then sana sonok pi jeans street. beli jgn tak beli...murah makcik! ada kaa depa panggil makcik kat kita. tapi makna dia kakak benarnya hehehhehe

kat sana more to factory outlet concept & depa convert banglo jadik kedai. they are all very the creative tau siap buat konsep shopping in the garden cantik la taman depa.

then most important thing is makannnnn!!!!!!!!! i likeee!!!!!!! dpt ler mkn gado2, soto padang, soto ayam, bakso, mee pop, batigor, es teler. sedap..sume sedap!

so all in alll kita enjoyyyyyyy!!!!!!!!!!!! insyallah ada rejeki sampei ketemu lagi yaaa! my special gratitude to ms hani for making this trip possible. to teman2 di hess jakarta esp ratna its so nice knowing u. thanx 4 the hospitality & we are looking forward for another trip aminnn!!!

let the pictures tells u the story kay


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net