My LiFe ChAnGiNg EvEnTs!

By: kuchai latiff

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 8-Jul-2004 00:00 Email | Share | Bookmark
bangkok trip!

karaoke time
alcazar, pattaya
alcazar
karaoke time
alcazar
bangkok
karaoke
karaoke
jatujak market
pattaya
bi & pitoi
alcazar
pink dolphin
pink dolphin
pink dolphin
swim with dolphin
kissing time
the journey starts from here!
trip nih way back in 2004! tak pernah sangka ada alternative lain besides traveling via air! cuma makan masa lama la sket!

dari kl amik bas to hadyai! then di hadyai bli train tix evening train to bangkok. will cost u bout rm130 separate sleeping coach. kira cam kelas 1 ktm gitu! 2 org per coach, double decker bed, complete sink lam tu. shower ada kat luar. at least berth tuh idak ler bercampur dgn public & very privacy & slamat gitu!

departed 6.30ptg sampai bangkok 10.30 pagi besok. then di bangkok check-in hotel pehtu off to jatujak market! rugi la kalu ke sana tak pi market nih! luas dia 35 ekar & everything is under the sun! tah berapa puluh kali besor dari petaling street. jgn lupa bargain sampai terjojol bijik mata pun takpe hehehhe! oh ya this market is on every saturday & sunday! lagi jauh murah dari hadyai!

then mlm pi karoke! tak ingat dah apa nama kawasan tuh tapi memang the whole stretch of the jalan tuh adalah tmpt makan, karoke & other nightlife activities. kekira vegas la cuma kasino je takdak. caution lagu siam je la pun yg banyak tapi sedap gaks lagu depa + ada tulisan rumi nya hehehehhe.

pagi besoknya kita stat journey ke rayong tapi masuk pattaya dulu. peehhh mcm kat phuket sanun! mat salleh je sana sini. sempat la pi nonton show pondan alcazar. cantik2 depa nih tau! mcm cultural show gitu from one country to another. terpesona la tgok depa! before the show kita pi naik atas bukit mcm rtm tuh then dpt tgok the whole panoramic view of pattaya... cantikkk

then spend the night kat rayong. besok pagi off to oasis sea world kat chantaburi. selain hourly dolphin show kita bole opt to swim dgn dolphin tuh! sonoknya! depa nih manja sgt. ada 2 jenis irrawady & pink dolphins! my personal favorite is the pink dolphins! the trainers akan ajar kita buat hand gestures to get them to naik, pusing, cium, lompat. pehtu pegan belakang dia ikut pi swim! no kuku panjang allowed & all jewelleries to be taken off! utk keselamat kedua-dua pihak! yg kagumnya paham ckp siam dolphin nih

lepas tuh we're off to ko chang island naik feri. sbb short of time seberang je then go round pulau! its so amazing & tak sangka bnyk tmpt2 menarik kat sana! its best kalu ada kenalan di sana so they know mana nak bawak kita.

bnyk lagi nak cover tapi time does't permit us! my personal thanks to bi & pitoi for this experience of a life time! org tak pegi ari2 skali pegi org ingat sampai mati!

oh ya makan wise kat sana kena berhati-hati di jalanraya. pork is makanan rasmi! muslim food ada tapi tidak sesenang utk dicari mcm kat hadyai! so kita end up makan roti, butter, jem, telur rebus, juice & aiskrim all the way thru! tobat la nak mkn roti sekejap balik tuh hehhehehe





View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net