My LiFe ChAnGiNg EvEnTs!

By: kuchai latiff

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 2-Feb-2007 12:00 Email | Share | Bookmark
day 2: bangkok (metro, chao praya cruise)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
tut-tut versi bangkok lagi cantiks
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
katanya kalu isi syiling sampai ujung hajat termakbul
 
 
 
cara2 ikat slipar putus ngan dawai
 
 
 
 
 
 
aiipp en monk tak kushuk
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
dari situ kami naik tut-tut bargain tauu lebih 10 hengget jgn
celah2 jem nih kami lalu sendre bawak kalu pitaammmm
 
 
 
we arrived in bangkok 10.30am siam time. turun2 jek trus naik metro (underground train) trus ker sukhomvit. sib baik la dah siap2 buat research & study the train sistem dari kl idak kalu mau tercangak-cangak. impressive la sistem depa siap ada interchange kat mana2 & even search thru internet easily bleh dapat the info. pakai token sistem plak tuh emang jakon saya jadiknya.

WW

very fast skali dah turun tuh dah tak tentu arah. the only setback kat thailand nih org depa tak fluent english. ckp melayu kalu mula laa mcm ayam itik jek bunyi. ckp nama hotel x tauu skali ckp soi (jalan kot) baru depa bleh agak. itu pun jenuh kateh ke bawah baru tau exactly kat ane. yg baguihnya tourist info counter banyak so depa la penyelamat bangsa sbb fluent ckp english

WWWW

dah jumpa hotel, freshen up trus siap2 pi river city untuk chao praya cruise. again hati2 as they taxi driver will want to take u to the hotel n the charges for the cruise will be rm100 per person which is so ridiculous sbb kami naik dapat sowang 20 hengget jek. poor eugene la terkena the first time he was there. so make sure ppl be extremely careful. nak salahkan depa tak buleh gaks dorang carik makan tapi sedih laa idup2 kena tipu mcm tuu.

WWWW

kat the jeti nampak la all the hotel2 canggih manggih mcm shangri-la, hilton ehh ramai la. yak tuu u dont have to fork out extra rm emang dah provided by the hotel. sampai la bot panjang kami (mcm pesen bot kayu taman negara tuu haa). naik2 tuu jek pakcik bawak bot yg ramah rekomen pi snake farm dulu. skali masuk baper hengget tah. masuk dalam mcm mini zoo gayanya skali bila ada show ular yg makcik tak tahan tuuu. segala mak nenek ular dia bawak kuar. aiyoooo seram u oollss. nothing is free cik jah sudah tuu kira2 donate laa baper banyk yg korang suker susah payah depa buat show.

WWWW

pehtu jalan la around the area mcm2 minatang adoo. chopp yg mana preggy or lemah semangat kita mintak hampun ekkk kot terperanjat tak memasal la puloks! last masa nak kuar tuuu ada la monyet kenit comel. kita takut skali geget tak memasal ehhh manja la puloks. ingat kot main2 mcm tuu free skali charge jugaks 10 hengget. abish seme ahli rombongan me soh main ngan monkey tuuu. nama tak mudah cappuccino tuuuu

WW

from there cruise lagi skali sampai fish farm. aiyooo ramainya ikan. mcm tak cukup tanah nih makan roti. katanya ikan keli tapi emang besar bangat! ada amik video nanti la me masuk lam you tube.

WW

terubat la though tak dapat pi floating market dapat naik sampan nih more than gud aleady. along the way ada gaks makcik2 kayuh sampan juai mcm2 ada ateh sampan dia. the houses sepanjang sungai tuh pun mcm2 pesen mcm2 gaya. emang sonok laa nengok nya

WW
W
W

situ gaks nampak tempat depa repair kapal2 besar, then lalu jek kat temple of dawn n royal barge. kitorang trus pi kat sleeping buddha temple. mak datuk impressive nya their work (mcm mana la depa kagum nengok masjid negara). its very holy & yes indeed amazing sight.

WW
W

lepas tuu kunun nak pi grand palace n emerald temple. of all the day nari lah plak raja decided nak balik istana so the place is not open to public. amik jek la gambor from a far. since we have a limited time + bnyk lagi tmpt nak pegi abish ari tuh gaks la the visit

W


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net