My LiFe ChAnGiNg EvEnTs!

By: kuchai latiff

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 1-Feb-2007 12:00 Email | Share | Bookmark
day 1: haadyai-bangkok

 
 
 
 
 
air bateri nih sodap
nenas nih tah baper bijik kita makan tapi tak sakit perut
 
tut tut versi hadyai
 
 
 
nih before jadik katil
naik train nih la fud kami sepanjang masa kat bangkok
katil dah siap
 
we were off to bangkok. 2nd time la me pi sana but this time around with different grup & pegi tempat lain puloks. sebab telebih adventurous we decided to take bus dari kl ke hadyai then board train from hadyai-bangkok. mebbe buang masa to some but again tak mcm nih we wouldnt know an alternative to go around.

naik bas jam 11pm dari puduraya dan tiba di changloon jam 5.30 pagi. drebas bas akan collect passport untuk print out the travel card (manja kan seme dah siap isi). then by 7 dah tercongok kat imigresen bukit kayu hitam for clearance. sudaa tuuu ke seberang sanun thailand here i come. checkpoint nih tajuk dia danok. haa dah siap tuuu bas pun jalan lagi bout 1 jam la jugaks ke bandar hadyai.

sampai sana 1st thing bli tkt ketapi dulu. full kalu merasa dodok atas bumbung. 1st class 2 person sharing a cabin 1496 baht (round up jek la jadik 150). bukan kata berlagak tapi kita dah la tak kenal sape2 kat sini at least secure sket + ada separate toilet ngan shower n by the time sampai bangkok idak ler sakit pinggang.

WW

sudah tuu makan time. haaa hadyai nih tak ler seteruk bangkok muslim fud everywhere. tapi nak cari mamak mcm kat kay ell nih kirim salam. so trus jek pi our faborite kedai makan dekat president hotel nih. sbb dari train station tuh jauh naik jek la tut-tut. caution besanya skali naik 10 baht seorang (kira sengget la). tapi kalu tak tau ada yg kena kencing 20 baht sowang. since dari stesen nih agak jauh kitorang bargain dapat 15 baht sowang.

WWWW

sampai2 order segala mak nenek lauk then apa lagi isi minyak laa. pagi tak pagi janji dah makan kenyang2. pehtu baru jalan kaki ke bandor balik. tak ler jauh mcm dari masjid jamek pi sogo tuh jeekkk. dok tahan diri nih tak bleh stat shopping spree agi sbb nak borong sakan kat bangkok

WW
WW

pehtu carik bilik nak guna jam takde plak daahh neway dapat 1 bilik charge satu ari 430 baht which is more than murah & bilik dia senonoh la jugaks. so bedal jek laa sementara nak tunggu train 5.30pm. lena punye lena baru la bangun. then slow2 jalan sampai train bli bekal donut sbb ateh train fud dia option with pork or no pork? so eat at yur own risk kaedahnya. ohh yaaa thailand lewat 1 jam dari kita so kami bertolak 6.30 mesia pehtu lewat plak 1/2 jam. naik2 tuuu duduk mcm besa agii dekat jam 8 soh depa buat katil daah. on the way tuh takde apa nak buat main la uno sampai mcm nak pitam. 9.30 siam dah pi lala land


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net