My LiFe ChAnGiNg EvEnTs!

By: kuchai latiff

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Saturday, 3-Oct-2009 01:18 Email | Share | | Bookmark
majlis hari raya tldm

accompanied abah to the tldm majlis hari raya. haa jgn tak tauu all the 'ex-navy taiko' make an effort to come siap charter bas lagi dahsat tul. i really salute these veterans as this is the only medium for them to meet and catch-up with each other. and looking at them i cant help bu think how do they looked like esp on duty and in their uniforms. pehtu biasalah dah together tuu started to relish old memories and can imagine how 'naughty' they are during those days

WW
WW
WW
WW


Friday, 2-Oct-2009 00:57 Email | Share | | Bookmark
cooking series

resep nih akak opish kita yg kasik idea. lama dah nak try it out. so happen lately nihh abah kita emang slera nak makan masam2 jek so teringat this recipe & kebetulans dah nak muntah ijau know not what else to do wif the ikan tongkol yg dah kejung lam peti es kat umah tuu

Quote:

ikan rebus kuah asam

WWWWW

bhn2:
ikan - any ikan to your liking nahhh
1 - 2 keping asam keping (again bergantung baper banyak ikan awak)
air untuk merebus
cili api } hiris halus
cili merah }
tomato - potong dadu
bunga kantan }
bawang besar }
air asam jawa - bancuh asam jawa dengan air panas & tak yah banyak the pekat the better
sos tiram
garam/gula to taste

method:
- rebus ikan bersama asam keping
- while waiting for the ikan buat kuah asam. i did not give specific amount of barang to guna so agak2 ekk as this is indeed ikut tekak masing2.
- setelah ikan masak, ambil ikan sahaja & curahkan kuah asam di atas
**serve immediately
**saya tak makan belacan tapi ada org letak so help yourself with it yaahh


Wednesday, 30-Sep-2009 02:24 Email | Share | | Bookmark
buka posa at marche

this happens 2nd last day posa tuh ari...acik lupoo...marche nih payah nak wat buffet so bila dengau kata bulan posa ada buffet emang meronta-ronta ati ku nak pegi. oohh dia punye pasta wif white sos adalahh SETAPPP, yellow rice mcm pilaf rice pun sodap, ohh the so syiok grill section adalah mcm rimau yea saya makan ahahahah. i know not if its my tekak or emang tapas ngan savoury crepe dia tuu ada mcm masam2 sket sangat tak bleh trima apa hal tatau. its 45++ per pax tapi air charge lain. so jadik bijak amik soft drinks its refilable and one time charge jek 6.50 segelas. oohh scone & bread pudding dia pun adalah kepengsanan kerna sedap jugers! ahaks nak pegi kalu tunggu next year la okeehh

WW
WWWWW
WW
WW


Saturday, 26-Sep-2009 15:15 Email | Share | | Bookmark
gymfreak: raya 2009

WW
WW
WW
WW

WW
WW


Sunday, 20-Sep-2009 01:40 Email | Share | | Bookmark
raya 2009

alhamdulillah get to celebrate another raya this year. this year syiok sket sbb raya jatuh on weekend atenya merioh ler weehh ehehhehehe. ohh this year jugaks sronok sbb adik saya cuti awai so dia dah siap2 pi pasar beli lauk apa seme. kami tinggal nak masak jek sabtu tuu. ini taun kami agak berhemah yea first day raya tak baper penuh meja tuu idak kalu slagi ada mende kami nak idang . this year also seeing us by 11 am already hit the road pi raya u ollss. sib baik la 3 umah jek balik seme pitam secara berjemaah ahahhaha. by 2nd house emang dah agak ketat yea perut masuk umah ketiga udah ler sendat. saya balik umah tido mcm kena dadah. ehhh tapi a bit hayer wayer tauu sbb dari malam raya sampai la besoknya tak tengok pun program raya kat tv uhuks. so how's your raya? ehh ini yg kita dok prepare during the 3 ari coti:

a) raya eve - sbb dah mud raya kan kita wat sambal telur itik, sawi sos tiram, goreng ikan masin, pulut kuning, rendang & salad
b) 1st day raya - nasi daging with kuah asam, kurma telur, sup tulang, pulut kuning, rendang, fried stimbot stuff
c) 2nd day raya - laksa johor, bread pudding wif custard sos & leftover dari first day
d) 3rd day raya - fried nasi impit, leftover 2nd day, keyepci, sambal sardin, telur dadar, ikan pekasam, cekodok pisang, ahhahahahha tak rarat dah makan daging segalak

WW
WW
WW
WW
WW
WW


[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net