My LiFe ChAnGiNg EvEnTs!

By: kuchai latiff

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 14-Oct-2009 08:23 Email | Share | | Bookmark
abah hupdate 14/10/09

- after all the she-bang untuk sekelian kalinya abah kita went in for another operation to remove the tumor
- initially scheduled on the 14th then postponed plak to the 21st ehhh tau2 slasa baru nih dr kalut dah call nak gaks daddy admit jam2 tuu operate on rabu hat date mula2 dulu
- havoc jugaks la masa tuu dengan kita dah tukar cuti pi next week, sape nak bawak dia pi spital, sapa nak tunggu dia lepas op nanti...haduuu serabut tul
- sib baik it went on well then nak tak nak he have to be ready for it la kanss. so stat posa dari jam 3 slasa 13/10/09
- lucky enuf wednesday morning tuu kita mai spital awal rupanya abah kita kes nomor 2. so dah siap makan pil tido apa seme, waive gudby ehh tak dan apa kluar balik plak. as his case is major the dr's nak kasik settle hat minor cases dulu
- tido la dia bcos of the pills and masuk ot only bout 2 lebih. not sure actual operation time but we waited until midnight. from operating udah tukau jadik recovering mode. tunggu punye tunggu sampai 1 pagi tak sedar2 gaks dia lagi
- makteh ngan pakteh kita dah sangap tak hengat. kita pun emang dah melekits + menantuk + next morning awal pagi plak nak tukau syif ngan adik. so nak tak nak balik lahh yg pentings operation dah slesai. berangkat la kita, mak kita, pah, pakteh n makteh balik dulu
- hat recuperating and recovery period nih yg ada sket menduga. yelahh pesakit tuu dah tentunya bed ridden, tak rarat, serba-serbi sakitnya so nak tak nak layankan jek laa kehendak dia. telan jek la cranky ke apa ker. nak amik ati kalu payah laa kita tak rasa apa yg dia rasa kann
- officially they manage to remove the tumor but it comes with a price. abah kena pakai stoma the whole of his life sebab dr terpaksa tutup dubur dia trus. takpe lahh bah am sure GOD have plans for you. all the while pun dah biasa guna beg tuu and it did not stop him from moving around or to carry on with life
- get well soon abah!!

WW
WW


Saturday, 10-Oct-2009 05:15 Email | Share | | Bookmark
upacara makan raya lagi dan lagi dan lagi

hantam pi la weeii skali harung hupload tak larat dahh nak letak satu-satu

WW
WW
WW
WW
WW
WW
WW


Friday, 9-Oct-2009 01:48 Email | Share | | Bookmark
cooking series

i've put the recipe before just a slight variation to it (ikut apa yg ada kat dapor bebenornya puan2 ) but in a way its a good pembuka slera dok asyik tumih...tumih..santan...santan buhsan jugoks. tapi ada sket pijor la jari putun itu cili

Quote:

ikan goreng bersira

W

bhn2:
ikan - any fish to your liking
sedikit tepung - it can be gandum or jagung
3-4 biji cili merah - belah tengah and hiris
5 biji cili api - hiris halus
3-4 biji bawang putih - potong dadu
sos ikan, sos tiram, minyak bijan, cuka
gula & garam to taste
sedikit air panas

method:
- gaul ikan bersama sedikit tepung dan garam & gorengkan
- while waiting for the ikan campurkan cili, bawang, sos, minyak bijan, cuka, gula dan garam. gaul rata then tambahkan air sedikit demi sedikit to get the gravy consistency. nak pekat sket jek laa tapi banyak ngat air kang ilang garing ikan tuu.
- kita tak kasik specific amount for the sauces u olss agak2 ekk. kalu kata 2 sudu then makesure semuanya 2 sudu except minyak bijan ada plak yg payau jadiknya ehehheeh
- dish out ikan, tuangkan gravy tu di atas
**serve immediately
**those yang tak makan cuka boleh ganti ngan jus limau kasturi
**kalu tak nak pedash ngat kurangkan amaun cili
**bau sos tuu mebbe tak shedap ngat tapi dah campoq ngan ikan tuuu ya ampun SHEDAPP


Wednesday, 7-Oct-2009 01:10 Email | Share | | Bookmark
geng opish: lunch at chilli's

WW
WW


Saturday, 3-Oct-2009 15:00 Email | Share | | Bookmark
gymgang: farid's open house

WW
WW
WW
WW


[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net